HAND IN HAND ..

TOGETHER .....

TO ACHIEVE .....

FOR THE BEST.....

Peluang Perniagaan CRONY BEAUTY

CRONY menyediakan peluang perniagaan kepada semua yang berminat untuk menjadi usahawan dalam bidang kecantikan. Sertailah kami dan anda pasti akan berpuas hati dengannya. Bukan sahaja bentuk tubuh anda semakin menawan tetapi juga poket anda semakin penuh. Anda pasti lebih di hargai dan di sayangi oleh orang tersayang.

CRONY tidak seperti syarikat yang lain di mana anda boleh menjadi ahli tanpa perlu membeli produk mereka terlebih dahulu. Di Crony, anda harus membeli produk kami bernilai RM 1250 atau 1000 PV ke atas ( tidak kira samada pakaian pembentukan tubuh, produk kecantikan wajah atau makanan kesihatan ) barulah kami membuka keahlian kepada anda di mana anda perlu membayar RM 65 sebagai yuran keahlian untuk seumur hidup. Ini kerana  kami mahu anda merasai sendiri kehebatan produk ini barulah anda akan berkeyakinan dalam membuat penyampaian sekiranya anda ingin menjadikan bidang ini sebagai kerjaya sampingan atau kerjaya tetap anda.

Dengan menjadi ahli, anda akan terus mendapat rebet hasil dari pembelian pertama anda dan pembelian-pembelian seterusnya. Samada anda ingin menjalankan perniagaan dengan CRONY atau tidak, ia tidak menjadi soal kerana sebagai ahli, anda akan menerima rebet setiap kali membuat pembelian di mana rebetnya bermula dari 25%  hingga 50% mengikut pangkat. Tetapi mengikut pengalaman kami, kebanyakan ahli akan membuat perniagaan secara semulajadi tanpa dipaksa kerana pelanggan yang mencari mereka selepas melihat perubahan nyata dan positif yang berlaku terhadap bentuk tubuh mereka. Tambahan lagi, CRONY memberikan komisen sebanyak RM 150 setiap kali anda membawa seorang ahli menyertai CRONY! Itu belum ditambah dengan komisen yang diberi mengikut jumlah PV yang dibeli oleh pelanggan.

Lihat contoh di bawah untuk memudahkan pemahaman anda.

            25%                25% + 10%            25%+17%                25% +25%

          VIP  --------- AD --------- SAD ------------ BC

        PV1000               PV2000           PV15,000           MUST HAVE 3 SAD/BC 

                                                            CPS > 200 PV         AGS 45,000  PV

                                                                                             CPS > 200 PV

                                                           CPS > 200 PV           CPG  > 2000 PV                                      

Sebagai contoh, anda menjadi VIP dengan membeli satu set pakaian CRONY beharga RM 1500 (warna hitam). Jumlah PV adalah 1200 PV dan kemudian anda membayar RM 65 untuk yuran keahlian seumur hidup. Anda akan mendapat untung runcit di mana bagi 1000 PV pertama anda akan menerima 10% iaitu sebanyak RM 100 (1000PV x 10%) dan PV seterusnya anda akan menerima 25% sehinggalah PV terkumpul anda mencecah 2000 PV (selepas 2000 PV, anda secara automatik dinaikkan pangkat kepada AD dan layak menerima 35% untung runcit untuk pembelian peribadi). Dalam kes di atas, anda masih mempunyai baki sebanyak 200 PV. Ini bermakna anda akan menerima RM 50 (200PV x 25%) . Jumlah wang yang akan anda terima di pertengahan bulan (15hb) adalah RM 150.

Untung Runcit yang akan anda terima adalah sebanyak 25% sehinggalah jumlah PV anda mencecah 2000 PV. Selepas itu, untung runcit anda akan bertambah sebanyak 35% (untuk pembelian peribadi). PV anda di CRONY akan dikumpulkan dan ia tidak akan luput. Sekiranya anda memperkenalkan seorang rakan menjadi ahli CRONY, anda secara automatik akan dinaikkan pangkat menjadi AD (Authorised Dealer) dan akan mula menerima komisien. Sekiranya rakan anda menjadi ahli CRONY (membayar yuran keahlian RM 65), anda akan menerima komisen kerana memperkenalkannya iaitu sebanyak RM 150. PV yang diperolehi oleh rakan anda apabila membeli produk CRONY akan melayakkan anda untuk menerima 10% Bonus Kumpulan dari jumlah PV itu. Sebagai contoh, sekiranya rakan anda membeli satu set pakaian bewarna hitam (1200 PV), ini bermakna anda akan menerima sebanyak 10% Bonus Kumpulan iaitu RM 120 (1200PV x 10%) sebagai komisien. Di tambah dengan RM 150 (recommendation commission), maka jumlah yang akan anda perolehi pada pertengahan bulan ialah RM 270 (150+120). Sekiranya anda membeli untuk diri anda sendiri, sebagai contoh bra pendek yang berharga RM 270( 216 PV), maka anda akan memperolehi untung runcit sebanyak 35% (kerana pangkat anda telah menjadi AD) iaitu sebanyak RM 75.60 (216 PV x 35%) semula dalam akaun anda dipertengahan bulan.

Anda akan dinaikkan pangkat menjadi SAD (Senior Authorised Dealer) apabila PV terkumpul anda mencecah 15,000 PV dan anda harus mengekalkan jualan persendirian (CPS) sebanyak 200PV pada bulan tersebut. Anda akan dinaikkan pangkat ke SAD pada bulan yang sama.Anda akan menerima untung runcit sebanyak 42% untuk jualan persendirian dan RM 150 + 17% dari jumlah PV untuk Bonus Kumpulan.

Sekiranya anda mempunyai sekurang-kurangnya 3 orang SAD/BC sebagai lini bawahan anda dan  PV terkumpul kumpulan anda (AGS- Accumulated Group Sales) anda mencecah 45,000 PV, maka anda akan dinaikkan pangkat menjadi BC (Beauty Consultant) jika syarat ini dipenuhi:

1. Anda membuat jualan persendirian (CPS) pada bulan tersebut sebanyak 200PV.

2. Jualan persendirian kumpulan anda (CPG) lebih dari 2000 PV pada bulan tersebut.

Jika syarat di atas dipenuhi pada bulan ini, maka pangkat anda akan dinaikkan pada bulan yang sama. Anda akan menerima sebanyak 50% untung runcit untuk jualan persendirian dan  RM 150 + 25% dari jumlah PV untuk Bonus Kumpulan..

 Terdapat juga Insentif Akhir Tahun (%) untuk anda nikmati sekiranya anda mengekalkan 3BC (1%), 5 BC (2%) dan 7 BC(2.5%) pada setiap bulan.

Untuk maklumat lanjut tentang pelan pemasaran Crony Beauty ini, anda di nasihatkan berhubung dengan pegawai kami supaya maklumat ini dapat disampaikan dengan lebih jelas dan teliti.

*tertakluk kepada syarat & peraturan.

 

 

bajucrony(@)gmail.com
copyright 2006